ЗАМОВИТИ ПУТІВКУ
  1. Ваше П.І.Б.(*)
    Please let us know your name.
  2. Ваш e-mail(*)
    Please let us know your email address.
  3. Вибір курорту / санаторію(*)
    Invalid Input
  4. Дата початку заїзду(*)
    Invalid Input
  5. Термін путівки(*)
    Invalid Input
  6. Ваші побажання та контакти(*)
    Please let us know your message.

Найсучасніші методики кардіологічної допомоги вивчали на курорті «Миргород»

 У квітні, за ініціативи Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця», до складу якої входить і миргородський санаторно-курортний комплекс, провідними медичними науковцями нашої держави на курорті «Миргород» було проведено школу-семінар з кардіологічної проблематики.

 Курорт «Миргород» для проведення наукових слухань та напрацювання практичних навичок кардіологічної допомоги було обрано не випадково. Адже саме тут створено базовий напрямок реабілітації хворих із серцево-судинними патрологіями. Одразу три реабілітаційних відділення допомагають ефективно боротися з хворобами серцево-судинної системи, що стали проблемою №1 нашого часу. У цих відділеннях проводиться ефективна реабілітація на всіх етапах розвитку серцево-судинної патології починаючи з гіпертонічної хвороби, реабілітації після інфарктів міокарду і нестабільної стенокардії, а також реабілітації після оперативних втручань на серці і судинах. Про рівень реабілітації свідчить активна співпраця курорту «Миргород» з Національним науковим центром «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска Академії медичних наук України» та з «Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова АМН України». Провідні фахівці саме цих відомих наукових центрів, а також Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика та сонологічного центру «УкрТелеМед» знайомили медиків курорту з найсучаснішими методиками діагностики та лікування захворювань серцево-судинної системи. Зокрема, поглиблено розглядалися сучасна тактика ведення хворих з інфарктом міокарду (Ірина Малиновська, д.м.н., професор), питання порушень ритму серцевої діяльності (Олександр Фролов, к.м.н.), ризики серцево-судинних ускладнень, пов’язані з використанням нестероїдних протизапальних препаратів (Тетяна Семикопна, к.м.н.) та інші напрямки.

 Не меншу зацікавленість присутніх викликав розгляд такої прогресуючої у сучасному світі загальної проблеми, як синдром обструктивного апное сну (Юрій Погорецький, к.м.н.). Захворювання пов’язане з хропінням та зупинками дихання у вісні. Якщо у віці більше 30 років з цією проблемою стикаються всього 5-7% населення, то після 65 років – уже більше 60%. При важких формах синдрому обструктивного апное сну може відбуватися до 400-500 зупинок дихання за ніч загальною тривалістю до 3-4 годин, що веде до гострої та хронічної нестачі кисню під час сну. У зв’язку з цим розглядалися важливі питання профілактики раптової кардіальної смерті та напрацьовувалися навички використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

Такі навчання важливо проводити саме в санаторно-курортних закладах. Так, як багаторічна робота спеціалізованих кардіологічних відділень в санаторії «Полтава» курорту «Миргород» підтверджує надзвичайну ефективність реабілітації в цих відділеннях. Адже використання найсучаснішого обладнання і методик разом із унікальними природними лікувальними факторами в умовах курорту, дає результати, яких нереально досягти в звичайних медичних установах. І нинішня школа-семінар стала ще одним важливим кроком в об’єднанні зусиль фундаментальної науки та фахівців курорту «Миргород» у напрямку розширення та вдосконалення санаторно-курортної реабілітації при кардіологічних захворюваннях.