ЗАМОВИТИ ПУТІВКУ
  1. Ваше П.І.Б.(*)
    Please let us know your name.
  2. Ваш e-mail(*)
    Please let us know your email address.
  3. Вибір курорту / санаторію(*)
    Invalid Input
  4. Дата початку заїзду(*)
    Invalid Input
  5. Термін путівки(*)
    Invalid Input
  6. Ваші побажання та контакти(*)
    Please let us know your message.

НОВІ МАРКЕТИНГОВІ РІШЕННЯ В ПРОФСПІЛКОВИХ ОЗДОРОВНИЦЯХ КРИМУ

Початок оздоровчого сезону 2013 року продемонстрував зацікавленість гостей Криму, особливо профспілкових оздоровниць, саме до оздоровчого відпочинку, а потім вже пізнавального, розважального і т.д. Переваги у виборі потрібного закладу мають обізнані українці, і набагато важче зорієнтуватись гостям із-за кордону, адже їм доводиться орієнтуватись лише на інформацію з інтернету, де вона не завжди достовірна, або на пропозиції туристичних фірм. І пощастить, якщо представник турфірми дасть рекомендацію з власного досвіду (наприклад, в рамках туристичних виставок Міністерство курортів і туризму Криму проводить інформаційно-пізнавальні тури для працівників турбізнесу).

 

Тож, в нинішньому курортному сезоні за ініціативи в.о. заступника Голови Федерації професійних спілок України Володимира Саєнка було започатковано нові методи роботи в оздоровницях Криму. Зокрема, відпочивальники профспілкових оздоровниць мають змогу ознайомитсь з іншими профспілковими санаторно-курортними закладами, аби на власні очі переконатись в унікальності оздоровчої бази, різнопрофільності санаторіїв, широкому асортименті діагностичних та лікувальних процедур тощо. Відтак перед відпочивальниками відкриваються широкі можливості для планування наступних відпусток та рекомендацій рідним і друзям не з чуток, а з власного досвіду.

 

Днями було проведено ознайомчий тур до санаторію "Курпати", під час якого гості з різних куточків України та Росії отримали незабутні враження від архітектурного рішення закладу та його інфраструктури, гостинності персоналу, відпочили на просторному пляжі та поспілкувалися з тутешніми відпочивальниками. У ході поїздки у її учасників виникало чимало запитань, зокрема, де краще оздоровити дітей, підлікувати серце, шлунок чи пройти короткострокові оздоровчі програми як то "антистрес", "позбавлення зайвої ваги" тощо.

 

Тож в.о. заступника Голови ФПУ Володимир Саєнко впевнений, що індивідуальний підхід до кожного відпочивальника підтримує імідж профспілкових оздоровниць та сприяє підвищенню їхньої конкурентноспроможності.