ЗАМОВИТИ ПУТІВКУ
  1. Ваше П.І.Б.(*)
    Please let us know your name.
  2. Ваш e-mail(*)
    Please let us know your email address.
  3. Вибір курорту / санаторію(*)
    Invalid Input
  4. Дата початку заїзду(*)
    Invalid Input
  5. Термін путівки(*)
    Invalid Input
  6. Ваші побажання та контакти(*)
    Please let us know your message.

  5 квітня Одеська обласна адміністрація визначила “Клінічний санаторій ім. Пирогова” (санаторій “Куяльник”) об'єктом обсервації для громадян України, які повертаються з-за кордону в Одеській області. Санаторій прийматиме людей для проходження обсервації терміном на 14 діб з дотриманням вимог та рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України.

Наразі, до Куяльника вже прибули перші 3 групи українців для проходження обсервації. Колектив санаторію, інфраструктура та номери повністю готові до приймання та розміщення, що підтверджено комісією від обласної влади. Персонал санаторію  забезпечено засобами індивідуального захисту, санітарними та дезінфекційними засобами, що були надані обласною владою, а  працівники пройшли інструктаж та готові до роботи в режимі обсервації.

Людей розміщують у двомісних номерах категорії “стандарт покращений” із забезпеченням триразового харчування. Всі номери мають комфортні умови для проживання з підключенням до інтернету та телебаченню, всі громадяни дотримуються соціальної дистанції. Загалом, санаторій “Куяльник” здатний прийняти на обсервацію понад 1000 осіб одночасно.

Наразі, до приймання людей на обсервацію готуються також санаторії “Жовтень” та “Україна”, що під Києвом. Загалом, технічно готові до прийняття громадян для проходження обсервації 12 оздоровниць, що входять до складу ПрАТ “Укрпрофоздоровниця”.

Щодо оплати перебування громадян на обсервації, наразі можливі 2 варіанти: коли санаторій приймає людей на безоплатній основі з відшкодуванням фактично понесених витрат з місцевого або державного бюджету,  або коштом самих громадян, які перебуватимуть на обсервації. Вартість розміщення для них складатиме 3000 грн за 14 діб за 1 людину, без харчування. Планується, що персонал санаторіїв залучений до роботи для забезпечення обсервації людей, отримуватиме втричі збільшену заробітну плату.

Як наголосив у своєму зверненні президент України Володимир Зеленський, що Держава має захистити здоров’я мільйонів  своїх громадян, а тому проходження обсервації це необхідна та обов'язкова умова повернення на територію України.